Project Description

Nieuwbouwwoning – Reusel

Referentie: Peter en Hanny Lauwers

Peter en Hanny Lauwers wonen samen in een prachtige nieuwbouwwoning in Reusel. De familie Lauwers is bij Hendrikx geen onbekende. Al menig familielid heeft de weg naar de showroom van Bert Hendrikx in het nabijgelegen Hapert weten te vinden.

De bouwstijl van hun woning is modern maar heeft toch zeker ook landelijke invloeden. Peter en Hanny wilden geen hele strakke kozijnen maar juist graag een wat warmere sfeervollere uitstraling voor hun woning, zowel aan de binnen- en buitenzijde. Daarnaast was een goede isolatie heel belangrijk. De familie Lauwers heeft duurzaam bouwen en leven namelijk hoog in het vaandel staan. En met het oog op de toekomst is dit natuurlijk een hele verstandige en goede visie.

Tijdens het bezoek aan de showroom zijn ze door Bert Hendrikx vakkundig geholpen, Bert bracht met zijn duidelijke uitleg een goed gevoel over bij Peter en Hanny. De tekening van de nog te bouwen woning werd uitvoerig door Bert bekeken. Tijdens het gesprek was de keuze voor een mooi antraciet kunststof profiel met tweezijdig houtlookstructuur zo gemaakt. De antracietkleur van de raam- en deurkozijnen past goed bij de totale uitstraling van de woning. Daarnaast heeft deze kleur ook een mooie bijkomstigheid, namelijk dat deze wat minder gevoelig is voor viezigheid die meekomt door de lucht, gezien de landelijke ligging van de woning.

De antracieten kozijnen met houtnerfstructuur aan de binnen- en buitenzijde zijn voorzien van rechte verbindingen, zoals met echte houten kozijnen ook vaak het geval is. Aan de kant van de woning waar de zon het grootste deel van de dag op schijnt, zijn de kozijnen voorzien van warmte werende beglazing. In de gehele woning is er gekozen voor HR++ glas, dit zorgt samen met de topkwaliteit kunststof kozijnen voor een zo hoog mogelijke isolatiewaarde van de woning.  De woning is voorzien van een centrale warmte terug win installatie die ervoor zorgt dat 90% van de warmte uit de woning teruggewonnen wordt. Via een warmtewisselaar wordt de lucht ververst en is de lucht helemaal schoon zodat die terug de woning in gebracht wordt. Om dit systeem zo optimaal mogelijk te laten werken was het een groot pluspunt dat de kozijnen en deuren van Hendrikx een hoge isolatiewaarde hadden.

In de woning zijn op verzoek van de binnenhuisarchitect speciale aanpassingen gedaan aan de raamkozijnen. Zo is de maat van diverse ramen op de maximale beschikbare breedte en hoogte van de binnen zonwering afgestemd zodat de zonwering zo fraai mogelijk in de kozijnen gemonteerd kon worden. Dit zorgt voor een rustige uitstraling in de vertrekken van de woning.

De ramen en deuren zijn vakkundig door het eigen team van Hendrikx gemonteerd en afgehangen. Zij hebben tevens de draaiende delen van de raam- en deurkozijnen voorzien van drie sterren SKG  inbraak werend veiligheidsbeslag. Na de montage werd door de vakmannen waar nodig nog de puntjes op de i gezet. Deze goede nazorg door het team van Hendrikx en de hoge kwaliteit van de geleverde kozijnen, zorgen ervoor dat Peter en Hanny nog lekker lang kunnen genieten van het comfort in hun woning met uiterst lage energiekosten.

Ook op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunststof kozijnen met de juiste vakkennis? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak in onze showroom.

Terug naar boven