Project Description

Nieuwbouw Reusel voorzien van zwarte aluminium ramen en deuren

Freek Lauwers – Lauwers Ontwerp

Voor Freek Lauwers, eigenaar van “Lauwers Ontwerp” uit Reusel, hebben wij de complete nieuwbouwwoning voorzien van strakke zwarte aluminium ramen en deuren.

Lauwers ontwerp is een jong en ambitieus bouwkundig ontwerp- en tekenbureau. Freek verzorgt voor veel bouwprojecten het ontwerp en/of tekenwerk. Door zijn constructieve bouwkundige achtergrond heeft hij alle benodigde kennis in huis om van ieder bouwkundig project een succes te maken. De uitdaging is om alle disciplines die bij het vakkundig en duurzaam bouwen van een woning horen maximaal te benutten. Daarnaast is het ook belangrijk om te voldoen aan de smaak en wensen van de opdrachtgever. In dit geval was hij de opdrachtgever zelf. Dit bleek een hele mooie uitdaging te zijn, met een fantastische klimaat neutrale woning als eindresultaat.

Freek heeft samen met zijn familie meerdere woningen in eigen beheer gebouwd die allemaal in de directe omgeving gelegen zijn. Zo is er in de wijk een mooie samenhang ontstaan tussen de diverse soorten woningen. Lauwers Ontwerp heeft de afgelopen jaren met grote regelmaat werkzaamheden voor de meest uiteenlopende bouwprojecten verricht. Hierbij kwamen ze vaak met leverancier Hendrikx Deuren & Kozijnen in aanraking. Nu hij zelf een specialist in aluminium deuren en kozijnen nodig had, was de keuze voor Hendrikx als snel gemaakt.

Bij het tekenen en bouwen van de woning was duurzaam bouwen een van de belangrijkste pijlers. Met deze reden en ook vanuit esthetisch oogpunt is er gekozen voor aluminium deuren en kozijnen. In de hele woning is het slanke kozijnprofiel toegepast, dit profiel is uitsluitend in aluminium uitvoerbaar. Daarbij komt dat zwarte aluminium kozijnen, minder gevoelig zijn voor uitzetting bij warme temperaturen dan kunststof kozijnen.

Alle kozijnen zijn voorzien van hoog rendement tripple-glas en aan beide zijdes gelaagd. Het profiel van de deuren en kozijnen is daarnaast extra geïsoleerd. Deze combinatie zorgt voor een zo hoog mogelijk rendement als we het hebben over energiegebruik en duurzaam wonen. Het productieproces van dit soort kozijnen is specialistisch werk. Bert Hendriks nodigde daarom Freek uit voor een bezoek aan de fabriek. Zo kon Freek met zijn vaktechnische kennis als architect ook extra kennis opdoen over dit speciaal type kozijn- en deurprofiel.

Het team van vakbekwame monteurs van Hendrikx Deuren & Kozijnen heeft laten zien dat ze echt verstand van zaken hebben. Alle kozijnen en deuren zijn perfect gemonteerd en opgeleverd. Nu staat er een prachtige energie neutrale woning waarbij alle woonwensen en technische mogelijkheden volledig tot zijn recht zijn gekomen. In alle vertrekken van de woning wordt dagelijks optimaal genoten van een heerlijk woon- en werkklimaat.

terug naar boven