Project Description

Nieuwbouw – Hulsel

Voor deze klant uit Hulsel hebben wij de complete nieuwbouwwoning voorzien van aluminium deuren en kozijnen. Er is bewust gekozen voor de materiaalsoort aluminium vanwege de duurzaamheid en uit architectonisch oogpunt. De bouwstijl en dus ook de uitstraling van de woning sluit goed aan bij de mogelijkheden en eigenschappen van aluminium.

De keuze voor een kozijnenleverancier was zo gemaakt. Bij een vorige woning was de klant namelijk al in aanraking gekomen met het vakwerk van Hendrikx Deuren & Kozijnen. De jarenlange kennis en ervaring, en het prettige advies van “Bert Hendrikx” was destijds goed bevallen.

Bij bepaalde ruimtes in de woning was er extra aandacht nodig op het gebied van klimaatbeheersing. Zo werden alle deuren en kozijnen in de biljartkamer voorzien van speciaal TXN PLUS PHB glas. Na een fijn bezoek aan de showroom van Hendrikx heeft Bert de klant meegenomen naar de glasfabrikant van dit uiterst speciale glas om de unieke eigenschappen goed te kunnen laten zien.

Tijdens het ontwerp heeft de architect rekening gehouden met zoveel mogelijk natuurlijk daglicht. Dit was een grote wens van de klant en dit is uiteindelijk prachtig verwerkt in het ontwerp. Op diverse plaatsen in de woning lopen de kozijnen door in de lijnen van het dak. Daarnaast is er gekozen voor extra hoge kozijnen welke tot in de nok van de woning lopen. Zo wordt het open karakter van de woning goed benadrukt en heb je van binnenuit een prachtige kijk op de landelijke omgeving.

Naast het speciale warmtewerende glas is de gehele woning ook voorzien van SKG inbraakwerend veiligheidsbeslag. Een mooie bijkomstigheid is dat de ramen heel eenvoudig schoon te houden zijn wat bijdraagt aan een mooie helder zicht naar buiten.

Wij bevelen Hendrikx Deuren & Kozijnen dan ook van harte bij iedereen als kozijnenleverancier aan. De woningen van onze drie zonen zijn inmiddels ook door Hendrikx voorzien van ramen en deuren, en ook dat is naar volle tevredenheid verlopen.

terug naar boven