Binnendeuren

Een nieuwe binnendeur uitzoeken, waar begin je? Welke stijl spreekt je aan? Met of zonder glas? De deuren zijn opgebouwd uit een combinatie van een vormvaste kern en gladde, vochtbestendige deklagen en panelen. De gelamineerde kern, S-Core® kern, is uniek voor Weekamp. De deuren worden afgewerkt met een gladde witte grondlak. Door het hoogwaardige materiaal en deze afwerking zijn ze uiterst vormvast. Veel deuren worden uitgevoerd met een lattenvulling. Door vocht en temperatuur-verschillen kunnen deze latten gaan uitzetten. Hierdoor ontstaan golvende onregelmatigheden in de stijlen en dorpels van de deur. De deuren van Weekamp zijn voorzien van de S-Core® vulling waar door dit voorkomen wordt.

Draaideur
De meest voorkomende deur is toch wel de draaideur. Af gehangen in een kozijn met sponning, middels scharnieren, paumelles of blind scharnieren. De deur word geopend met een kruk of indien gewenst met een greep.

Opdekdeuren
Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (de opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze snel te monteren zijn, vaak terug te zien in projecten bouw.

Schuifdeur
Schuifdeuren worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn dat de deur niet open draait maar schuift voor of in een wand en neemt zo minder ruimte in beslag. Schuifdeuren open je met een greep of kom.

Interesse?

Neem contact op of bezoek onze showroom!

Neem contact op
Terug naar alle blogberichten